Nieuws

Orkest The New Symphonics brengt unieke mix van klassiek en pop 

klassiek en pop concert The New Symphonics

Orkest The New Symphonics onder leiding van de bekende dirigent Maurice Luttikhuis verrast met een unieke mix van klassiek en pop.

Klassiek en pop, hoe speel je dat naast elkaar? Het lijkt nog niet zo makkelijk om zulke verschillende genres in één concert te zetten. Toch slaagt dirigent Maurice Luttikhuis hier in.

“Het spelen van klassieke muziek vergt een totaal andere benadering dan een I Can See Clearly Now met Lee Towers. Qua stijl en intensiteit is dat een totaal andere discipline.” 

Luttikhuis is ook trots op de samenwerking van The New Symphonics met internationale artiesten.

“Elvis Costello, Toni Braxton, Vanessa Williams, Ute Lemper, Phil Collins, Dennie Christian, Joss Stone, Jocelyn Brown, en ook de grote klassieke vocalisten binnen Viva Classic Live.”

De uitdaging van een klassiek en pop concert

Toch blijft het elke keer een uitdaging om die genres te combineren. Dat kan alleen als dirigent en orkest zich blijven ontwikkelen.

Luttikhuis: “Ik schrijf zelf veel voor het orkest, meer dan de helft van de stukken zijn van mijn hand, waardoor we een eigen sound hebben ontwikkeld. Die eigen sound blijven we ontwikkelen en aanscherpen.” 

Klassiek en pop concert boeken bij The New Symphonics

Meer informatie over de mogelijkheden van een klassiek en pop concert van The New Symphonics. Neem contact met ons op